Tuomarit

Miso Sipola
Tomi Sarkkinen
Cartsen Andersen
Boye Rasmussen

Miso Sipola, Suomi

Minulla on ollut koiria koko ikäni ja ensimmäisen noutajan sain vuonna 1985. Sen jälkeen viisi labradoreistani ovat saavuttaneet suomen käyttövalion arvon. Minulla on myös ollut kunnia edustaa suomea useissa kilpailuissa kansainvälisesti. Nykyisin pääasiassa metsästän koirieni kanssa, sillä tästä on tullut entistäkin tärkeämpi osa elämääni.

Minulla on tuomarointioikeus noutajien working test- kokeissa, noutajien A-metsästyskokeissa sekä kansainvälisissä field trial -kokeissa. Olen tuomaroinut neljässätoista eri euroopan maassa sisältäen Coupe d’Europe kilapilun Ranskassa ja IWT-kilapilun Tsekeissä. Olen myös toiminut tuomarina kolmesti noutajien pohjoismaisessa mestaruuskilpailussa.

Toivotan kaikille osallistujille onnea tämän vuoden suomen mestaruuskilapiluun!

 

 

 

Tomi Sarkkinen, Suomi

Nimeni on Tomi Sarkkinen, olen 40-vuotias Oulusta kotoisin oleva koiraharrastaja. Koiria minulla on ollut vuodesta 2000 lähtien ja niiden kanssa olen aktiivisesti harrastanut jo yli kymmenen vuotta. Ensimmäinen koirani tuli puhtaasti metsästystarkoitukseen, mutta innostuminen lajinomaiseen harrastamiseen ja kisaamiseen syttyi heti. Tällä hetkellä kotona asustaa 4 labradorinnoutajaa ja koulutettavana ja kisakoirana niistä on kaksi.

Olen saavuttanut kolmelle koiralleni Suomen- ja Ruotsin käyttövalionarvot. Koirani CIT FI & SE KVA FI & SE KVA -FT Blackthorn Bion "Laslon" kanssa olen saavuttanut käyttövalionarvon lämpimällä riistalla Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Lisäksi tämä koira on valittu neljä kertaa peräkkäin vuoden metsästyslabradoriksi Suomessa ja toisena koirana Suomen noutajahistoriassa se saavutti kansainvälisen käyttövalionarvon vuonna 2012. Vuosina 2012 ja 2014 Laslo voitti Ruotsin noutajamestaruuden. Lisäksi olen saanut kunnian ohjata ja kouluttaa ystävieni omistamia koiria menestyksekkäästi. Tällä hetkellä kisailen koirani "Urpon" Wijmas Mumin kanssa.

Harrastan kaikkien koirieni kanssa aktiivisesti metsästystä. Omilta koiriltani vaadin luottamusta ohjaajaan, itsenäistä toimintakykyä tarpeen vaatiessa annettujen tehtävien suorittamisessa. Noutaja on parhaimmillaan kun se toimii edellä mainitulla tavalla rodunomaiseksi tarkoitetussa tilanteessa.
Koulutusoppejani olen kartoittanut kiertämällä erilaisissa koulutustapahtumissa ja kilpailuissa, niin Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa ja Englannissa. Olen kouluttanut kaikkia noutajarotuja, perusasioista korkeammalle tasolle asti.

 

 

Carsten Andersen, Tanska

I have been working, training and handling gundogs for 40 years. In this period I have judged on numerous occasions in Europe including Norway, Sweden, Finland, Germany, Italy – and more.

I have been judging since 1990 and today I am an International Judge. I have been judging the Danish Championship 6 times. Right now I have 2 labradors – Niko and Stoney (Lockthorn Zippo Stoney) – Stoney is both Hunting Champion as well as Champion on Cold Game

I have participated for Denmark at IWT in Hungary, Switzerland, Germany, Belgium and Finland. Best result was a third place in Hungary.

Also I was a member of the danish group that won the Nordic Championship in 2016 in Denmark. Furthermore I use my 2 dogs in the hunting season.

Good luck to all the participants !

 

 

 

 

 

Boye Rasmussen, Tanska

First of all, thank you for the Invitation to come and judge your Championship.

I am looking forward to meet some nice people.

I started runing my dogs on trials in 1996. I have made 4 Labradors to field trial champions. I won the Danish Championship once and once Runner Up. I enjoy participating in working tests and field trials. I have several times participated on IWT and once I have participated on Skinners cup.

I started judging in 2006 and am Panel A judge.