Koulutukset

Koulutuksissa harjoitellaa muun muassa jälkien suunnittelua kompassin avulla

MEJÄ-jälkientekokurssi keväällä 2022

 

MEJÄ-jälkientekokurssilla ensikertalaisille opetetaan MEJÄ-kokeen säännöt ja tapahtumat, annetaan vinkkejä koiran jäljestämiskoulutukseen sekä opastetaan jälkientekoon ja suunnistukseen teoriassa ja käytännössä.

Kurssi järjestetään kaksipäiväisenä: 

1. koulutusosuus webinaari 24.3.2022 klo 18.30 - 20.00. Kouluttajana Anu Brunila-Kovanen. Ilmoittautuminen 3.-21.3.2022.

2. koulutusosuus 15.4.2022 pitkänäperjantaina.  Käytännön maastoharjoituksia Fiskarssissa klo 10.00 - 15.00. Koulutuksen hinta on 40 €.  Max. 10 koirakkoa. Etusijalla jäsenten noutajarotuiset koirat. Ilmoittautuminen 28.- 31.3.2022. Osallistuminen edellyttää webinaariin osallistumista. Liästietoja: maastokoulutus

 

Ensimmäinen koulutusosuus toteutetaan Googlen Meet - ympäristössä. Jokainen koulutukseen osallistuja vastaa siitä, että Meet-alusta toimii omassa koneessa tai puhelimessa. Webinaarin aikana ei ole saatavissa teknistä tukea ohjelmisto-ongelmiin. Jotta puhuminen on sujuvaa, pidäthän oman mikrofonisi kiinni ja pyydät puheenvuoroa erikseen, jos tulee kysyttävää.

Toisen koulutuspäivän aikana koulutukseen osallistuvat työskentelevät pareina kokeneen MEJÄ-kouluttajan kanssa. Tarkoituksena on suunnistaa ja verettää jälkiä karttaan osoitettujen kaavioiden mukaisesti. Lopuksi kaikilla on mahdollisuus ajaa koiran kanssa jälki (koetilanteessa avoimen luokan jäljeen tulee olla vähintää 12 h - ikäinen, mutta nyt harjoituksessa jälki ajetaan sen valmistuttua).


 

VOI-luokan jäljen suunnistusharjoitus 16.4.2022

 

Pääsiäislauantaina pidämme Kemiönsaarella maastoharjoituksen, jossa opetellaan kokeneen MEJÄ-harrastajan opastuksella suunnistamaan ja sijoittamaan maastoon VOI-luokan jälki ja sen tapahtumat. 

Harjoitus järjestetään yhdessä Auran Nuuskut ry:n ja Salon Seudun Noutajat ry:n kanssa. 

Halutessaan osallistujilla on myös mahdollisuus verettää jälki ja harjoitella sen ajoa oman koiran kanssa seuraavana päivänä.

Varsinainen harjoituspäivä lauantaina 16.4.2022 klo 9:00 alkaen

Mahdollisuus ajaa harjoitusjälki omatoimisesti seuraavana päivänä sunnuntaina 17.4.2022

Harjoitusmaastojen saatavuuden vuoksi joudumme mahdollisesti rajoittamaan jäljestämisharjoituksen osanottajamäärää, joten kannattaa ilmoittautua ensimmäisten joukossa.

Tiedustelut Acke Holmberg puh. 0400 533 383