Agility

Kultsu hyppyesteellä.
Tolleri puomin kontaktilla.

 

Agility on koirien vauhdikas esterata- ja ketteryyslaji, jossa koiran ja ohjaajan yhteistyö kiteytyy parhaimmillaan virheettömään ratasuoritukseen koiran häntä heiluen ja hymy ohjaajan kasvoilla. Esteradalla koira suorittaa ohjaajansa ohjaamana erilaisia esteitä mahdollisimman nopeasti ja virheettömästi. Agilityä voi harrastaa niin kilpailumielessä kuin koirakon omaksi iloksikin.

 

Agility vaatii koiralta ketteryyttä, nopeutta, kestävyyttä ja malttia.  Agilityä harrastaakseen koiran tulee olla perusterve, eikä se saa olla ylipainoinen. Muita vaatimuksia koirakolle ei harrastuksen aloittamiseen juurikaan ole, vaikkakin koiran perustottelevaisuuden on hyvä olla kunnossa. Koiran tulee olla halukas työskentelemään ohjaajalleen, ja sen tulee olla ohjaansa hallussa. Ohjaajalta vaaditaan iloista mieltä ja leikkisyyttä, sekä halua kannustaa ja motivoida koiraa. Agility soveltuukin harrastukseksi kaiken ikäisille ihmisille.

 

UMN järjestää agilityn tutustumis- ja alkeiskursseja satunnaisesti kysynnän mukaan. Uusista kursseista ilmoitetaan  koulutus-osiossa sekä Facebook-sivuiltamme.

 

Tervetuloa mukaan iloiseen ja vauhdikkaaseen lajiin!